CityTechTips voor het kopen van Tuinverlichting: Waar je op moet letten

Bij het inrichten van je tuin is verlichting een essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Tuinverlichting speelt niet alleen een functionele rol in het verlichten van paden en buitenruimtes, maar het kan ook de algehele sfeer en esthetiek van je tuin verbeteren. Met zoveel opties op de markt kan het kopen van tuinverlichting echter een uitdagende taak zijn. In deze blog zullen we je enkele handige tips geven om de juiste buitenverlichting voor jouw tuin te kiezen.

1. Wat is een goede buitenverlichting?

Goede buitenverlichting is niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar ook functioneel en esthetisch aantrekkelijk. Het moet bestand zijn tegen verschillende

weersomstandigheden, zoals regen, wind en hitte, om lang mee te gaan. Daarnaast moet het ook zorgen voor voldoende verlichting zonder te verblinden. LED-verlichting is een populaire keuze voor buitenverlichting, vanwege de duurzaamheid en energiezuinigheid.

2. Hoeveel lumen heb je nodig voor buitenverlichting?

Lumen is de eenheid die de hoeveelheid zichtbaar licht meet die een lichtbron produceert. Bij het kiezen van tuinverlichting is het belangrijk om te lette

n op het lumenniveau, omdat dit de helderheid van de verlichting bepaalt. De benodigde lumen hangt af van het specifieke doel van de verlichting.

– Voor accentverlichting, zoals het benadrukken van bepaalde planten of tuinornamenten, is een lager lumenbereik van 50-300 lumen meestal voldoende.
– Voor algemene verlichting van een terras of buitenruimte heb je doorgaans 300-700 lumen nodig.
– Voor verlichting van paden en opritten is een hoger lumenbereik van 700-1300 lumen aan te raden voor voldoende zichtbaarheid.

3. Hoeveel lumen heeft een LED buitenlamp nodig?

LED buitenlampen zijn een uitstekende keuze vanwege hun energie-efficiëntie en lange levensduur. Het aantal benodigde lumen voor een LED buitenlamp is vergelijkbaar met traditionele lampen, zoals hierboven vermeld. Het is echter belangrijk om te kijken naar de lumenoutput in plaats van het wattage, omdat LED-lampen minder energie kunnen verbruiken en toch helderder kunnen zijn dan traditionele gloeilampen.

4. Welke tuinverlichting kiezen?

Bij het kiezen van tuinverlichting moet je rekening houden met het doel van de verlichting en de stijl van je tuin. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

Padverlichting: Deze lage verlichting wordt langs paden en opritten geplaatst om veiligheid en sfeer te bieden. Ze zijn er in verschillende stijlen, van moderne tot klassieke lantaarns.

Schijnwerpers: Schijnwerpers zijn krachtige lichten die worden gebruikt om bepaalde objecten of kenmerken in je tuin te accentueren, zoals standbeelden of fonteinen.

Wandlampen: Wandlampen zijn ideaal voor het verlichten van muren, hekken en gevels. Ze voegen ook een decoratief element toe aan je buitenruimte.

Inbouwspots: Deze worden vaak in terrassen, trappen en dekken geïnstalleerd om een ingetogen, moderne uitstraling te creëren.

Sfeerverlichting: Sfeerverlichting, zoals lantaarns of lichtslingers, voegt een warme en gezellige sfeer toe aan je tuin voor avonden buiten.

Bij het maken van je keuze is het raadzaam om advies in te winnen bij professionals in tuinverlichting, zoals CityTech, die je kunnen helpen bij het selecteren van de juiste verlichting voor jouw specifieke behoeften.

Bij het kopen van tuinverlichting zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder de gewenste helderheid, het type verlichting en de duurzaamheid ervan. LED-verlichting is een uitstekende keuze vanwege de energie-efficiëntie en veelzijdigheid. Overweeg ook om professioneel advies in te winnen bij gespecialiseerde dienstverleners zoals CityTech om de beste keuze te maken voor jouw tuin.

Met de juiste tuinverlichting kun je niet alleen genieten van je buitenruimte op elk moment van de dag, maar het voegt ook een vleugje schoonheid en veiligheid toe aan je tuin. Dus neem de tijd, kies zorgvuldig en transformeer je tuin in een betoverende oase van licht.


Voor het opsporen van storingen, snelle reactie en vaste prijs vooraf, bel naar +31 6 41559406 of bezoek:

Snel een storing melden